آيتالله مصباح يزدي: بايد نسبت به مسائل فرهنگي آتش به اختيار باشيم/ اگرکوتاهي کنيم نعمت انقلاب از دست خواهد رفت حوزه/ رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) گفت: امروز وضعيت جامعه و هجمه دشمنان وظيفه اي را بر دوش همگان قرار مي دهد که همه نسبت به مسائل فرهنگي آتش به اختيار باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري «حوزه»، آيت الله محمدتقي مصباح يزدي آيين آغاز سال تحصيلي اين موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در سال جديد اظهارداشت: اگر هر کسي در وظيفه اي که برعهده دارد به خوبي انجام وظيفه کند در واقع به نوعي در پيشرفت و تعالي جامعه و نظامي اسلامي خود گام برداشته است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم به جمله اي از مقام معظم رهبري اشاره کرد و افزود: اگر مرکز فرماندهي دچار اختلال شد سربازان بايد آتش به اختيار باشند، يعني هرکس بايد وظيفه خود را تشخيص داده و به آن عمل کند.
ايشان با بيان اينکه انسان بايد در وهله اول بداند هدف از خلقتش چيست و به کجا بايد برود، بيان داشت: درباره اهداف آفرينش انسان، بيانات متنوعي در قرآن يافت مي شود به طوريکه آزمايش انسان، عبادت و بندگي، دريافت رحمت بيشتر از جمله اين اهداف مي باشد.
استادحوزه علميه با بيان اين که شرط موفقيت در حرکتهاي آتش به اختيار داشتن اخلاص است بيان داشت: هدف خدا، آفرينش انسانِ مختار و رساندن او به كمال بوده است. اين، مقتضاي حكمت الهي است. رسيدن به چنين هدفي در گرو فراهم بودن زمينه كمال اختياري است. اختيار انسان كه زمينهساز تكامل اوست، بايد در عالم ماده باشد؛ زيرا تنها اين عالم جايگاه تضادها و تزاحمهاست.
آيت الله مصباح يزدي ادامه داد: انسان بايد براي انتخابش سر دوراهي قرار بگيرد و بهاختيار خود، راه درست را انتخاب كند؛ وگرنه به كمالي كه بايد از راه انتخاب برسد، دست نمييابد. بنابراين، با توجه به محتواي آيات و روايات مربوطه ميتوانيم بگوييم: آفرينش جهان مقدمهاي براي آفرينش انسان است و انسان آفريده شده است تا سر دوراهي قرار بگيرد و آزموده شود. نتيجه اينكه آفرينش جهان براي آزمايش انسان بوده است. البته خود آزمايش هم مقدمه هدف ديگري است كه به آن خواهيم پرداخت، لذا تأكيد بر اين است كه سراسر زندگي انسان در اين جهان براي آزمايش است؛
ايشان ادامه داد: براي اينكه همان افراد اندك به كمال برسند، جا دارد تمام عالم آفريده شود. مگر يك يا چند برليان چقدر حجم يا وزن دارد كه براي يافتن آن، خروارها سنگ و خاك و… را به دور ميريزند. مؤمن هم نزد خدا آنقدر عزيز است كه تمام عالم ماده دربرابر او هيچ است. اگر در روايات چنين آمده كه همهچيز براي ما (معصومين) آفريده شده است، جاي تعجب و انكار نيست. واقعاً چنين ميارزند كه همه عالم براي آنها آفريده شود. دربرابر ارزش وجودي آن بزرگواران، حتي ارزش مؤمنان هيچ است؛ چه رسد به ديگر موجودات.
عضو جامعه مدرسين افزود: قوانين اجتماعي و دستورالعملهاي مورد نياز جامعه اينگونه نيست که يک بار براي ابد نوشته شود چون مصالح اجتماعي دائما در حال تغيير است.
ايشان بيان داشت: اگر جايي مصالح ۱۰۰ درجهاي تحقق پيدا نکرد بايد به سراغ ۹۹ رفت، انساني بايد براي اين کار از سوي خدا تعيين شود، کسي بايد جانشين امام باشد که مصالح و منافع جامعه را بهتر بداند و تقوا و عدالت او به عصمت امام نزديکتر باشد يعني به اندازهاي رعايت تقوا کند که شبيه معصوم باشد، در زماني که دسترسي به امام معصوم نيست بايد اينگونه عمل کرد و اين روح مسئله ولايت فقيه است.
استاد حوزه علميه قم خاطرنشان کرد: در کشور کساني را ديديم که ميخواستند به وظيفه خود عمل کنند، اما راهي براي کشف آن نداشتند چون در فضايي قرار گرفته بودند که نميتوانستند تشخيص دهند چون موضوعي را براي آنها قطعي وانمود کرده بودند که باور نميکردند غير از آن باشد.
ايشان اضافه کرد: اگر در جامعه کار به جايي رسيد که حق و باطل متشبه شده و مانع از هدايت ديگران شوند خداوند عذابي را نازل کرده و حق و باطل را از يکديگر تفکيک ميکند، قرآن ميفرمايد اغلب عذابها براي اين که عالما عامدا گناه ميکردند و راه هدايت را براي ديگران بسته بودند.
رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينکه بايد قدردان نعمت هاي الهي باشيم تصريح کرد: انقلاب اسلامي ايران يک نعمت الهي است بايد هميشه قدردان اين نعمت باشيم و مبادا کوتاهي کنيم تا اين نعمت از کف برود.
عضو سابق خبرگان رهبري ادامه داد: ما اين نظام و انقلاب را به سادگي و ارزان به دست نياورده ايم ، خون ها ريخته شده تا اين انقلاب به ثمر نشسته لذا بايد هميشه و در همه حال قدردان آن باشيم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!